2 Mayıs 2019 Perşembe

İNTERNET OBEZLİĞİ




Belki de ilk defa duyacağınız bir kelime internet Obezitesi, OBEZİTE derken bilgisayarın başında otururken alınan kilolardan bahsetmiyorum. O bildiğimiz OBEZİTE oluyor. Yani Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün  tanımına göre; “Vücutta hastalıklara neden olacak şekilde ve oranda normal olmayan, çok fazla yağ birikimi.” Peki bu açıklanan ne anlama geliyor. Eğer vücudunuzun ihtiyacından fazla yemek yerseniz, tatlı tüketirseniz ve hareketsiz kalırsanız bu almış olduğunuz fazlalıklar vücutta fazla yağlanmaya neden olur zamanla vücudun yemek yeme istek ve talepleri arttığından engellenemez bir duruma gelen her şeyi yeme isteği karşı konulmaz bir sürece girer ve OBEZ olursunuz.  Kurtulmak için vücuda giren yiyecekleri kontrol altına almanız ve düzenli kalori ihtiyacına dikkat etmeniz, spor yapmanız gerekir.


Obezite ile ilgili detaylı bilgiyi, tıpçılara bırakırsak, şu gerçeği de bilmek gerekir; Sağlığımızı tehdit eden önemli bir hastalıktır.

İnternet OBEZLİĞİ; vücudun ihtiyacından fazla ve gereksiz bilgi alınmasıdır. Bu fazla ve gereksiz bilgi zamanla beyinlerde ve ruhlarda OBEZİTEYE sebep olur. Fiziksel OBEZİTEYİ spor yaparak atabilme ihtimali varken, internet OBEZİTESİNİ atmak bu kadar kolay olmaz.

Düşünsenize doğru veya yanlış bir sürü bilgiye çok kolay ulaşır hale geldik. Üç yaşındaki bir çocuğun otuz yaşındaki bir erişkinin bildiğini bilmesi övünülecek bir durum değildir. Mevsiminden önce olgunlaştırılan meyvenin tadı olmaz. Bugün seralarda yetiştirilen domatesin, salatalığın tadını alabiliyor musunuz? Her şeyin bir zamanı olduğu gibi bilgininde öğrenileceği zamanlar vardır. Bugün organik olan şeyleri arar vaziyete geldik. Ve bunun şuuruna vardık. O yüzden zamanından önce öğrenilen kirli bilgiler çocukların beyinlerinin hormonlu büyümesine ve gereksiz bilgi OBEZLİĞİNE sebep oluyor.  

İnternet OBEZLİĞİNİ görmek için uzaklara gitmenize gerek yok. Evlerinize bakmanız yeterlidir. Tıpkı hava kirliliği, çevre kirliliği gibi bilgi kirliliği ile karşı karşıyayız. Beynimizi ve ruhumuzu hiç ihtiyacımız olmayan sözler, oyun türleri, yaşam tarzları, ile doldurup duruyoruz.

Bu internet bağımlılığından farklı ancak internet bağımlılığının sebep olduğu bir durumdur.  


DİĞER YAZILARIM
* Çocuklar; PUBG, Oyun ve İnternet Bağımlılığından Nasıl Kurutulur? 
* Çocuklarımızın Sorumlusu Biziz. 
Bugün Sepetinizde Kaç Tane "Allah Razı Olsun" Var. 

Hiç yorum yok: