27 Şubat 2019 Çarşamba

BUGÜN SEPETİNİZDE KAÇ TANE “ALLAH RAZI OLSUN” KELİMESİ VAR.






Çocuklarınızın gelişimine katkı sağlayacak en büyük etken onlara sosyal ve manevi davranış şekillerini ve bu davranışlara nasıl bir sözle karşılık vermelerini ifade edeceklerini öğretmektir.


Bir kitapta okuduğum bir kelime çok hoşuma gitmişti. Yazar şöyle diyordu “Kovanızda ne var. Dünyadaki herkes, her gün ellerinde görünmez kovalar taşırlar. Kimse bu kovaları görmez. Kovanın amacı duygu ve düşünceleri içinde tutmaktır. Kovası dolu olanlar kendini mutlu hissederken, boş kova sahipleri üzgün ve yalnız hissederler.”

 Peki kova nasıl dolar, ya da nasıl boşalır?  

“Birine sevgi gösterdiğinde, kibar davrandığında, birinin kendisini özel hissetmesini sağladığında hatta sadece gülümsediğinde hem kendi kovanı hem de karşındaki kişinin kovasını doldurursun. Biriyle alay eder, kalbini kırar, kötü söz söyleyip değersiz hissettirirsen her iki kovayı da boşaltırsın. Bir başkasının kovasını boşalttığın zaman senin kovan asla dolmaz.”

Ben küçüklüğümden bu yana elimde bir sepet taşırım ve o sepetin içine her gün “Allah Razı Olsun” kelimesini koymak için uğraşırım. Akşam eve gittiğimde söylediğim bir sözden, yaptığım bir yardımdan, maddi bir destekten, verdiğim bir sadakadan, yazdığım bir yazıdan dolayı aldığım “Allah Razı Olsun” kelimelerimi sepetten çıkartırım. Eğer beş “Allah Razı Olsun” kelimesi kovamda varsa mutlu olurum. Huzurlu uyurum.

Bugün sizde sepetinize manevi mutluluklar doldurun. Etrafınızda ki insanlara sevdiğinizi söyleyin, size yaptığı bir yardımdan dolayı “Allah Razı Olsun” deyin, onlara değerli olduklarını hissettirin, bir hastayı ziyaret edin, bir çocuğu sevindirin, bir yaşlıya yer verin.. bugün hem başkalarının sepetine hem de kendi sepetinize “Allah Razı Olsun” kelimesi doldurun.  Akşam eve gittiğinizde sepetinizden çıkan kelimeler sizi mutlu edecektir.

Çocuklarınıza bunu öğretin. Yapılan bir yardımdan dolayı “Allah Razı Olsun” “Teşekkür ederim” “Çok iyisiniz” “Bugün sizi çok iyi gördüm” diyebilsinler. 

"Seni seviyorum" verin, "iyi ki varsın" alın. "Sadaka" verin, "Allah Razı Olsun" alın. 

Bu konuyu "Değişim Siz Elinizi Uzattığınızda Başlar" Kitabımda "Hayat Başarısı için Çocuklarınızın duyması ve bilmesi gereken 20 Kelime" başlığı ile yazdım. Kitabıma resmi tıklayarak ulaşabilirsiniz.








https://merininmutfagi.blogspot.com/2019/02/bugun-bir-kova-doldurdun-mu.html

Hiç yorum yok: