13 Aralık 2018 Perşembe

KRAL- SATRANÇ VE PRİNÇ TANESİ




Kral ahalisini insanların oynayabileceği güzel bir oyun üretmeleri konusunda teşvik eder.  Sonunda bir adam satrancı bulur ve Kralın karşısına çıkar. Krala oyunu iyice anlatır. Satrançtan çok etkilenen kral ona ne ödül istediğini sorduğunda adam ailesine yetecek kadar pirinç ister.
Kral ne kadar istiyorsun diye sorunca ise satranç tahtasının ilk karesine tek bir pirinç tanesi koymasını, bir sonrakine iki, sonrakine dört şeklinde her karenin bir öncekinin iki katı olacak şekilde pirinçle doldurulmasını söyler.
 SİPARİŞ İÇİN TIKLAYIN

Kral kabul eder çünkü bir taneyi 63 kez çifte katladığınızda 18 kentilyon kadar inanılmaz büyük bir sayı ortaya çıktığını bilmez.  Şimdi hayatınızı bir düşünün bir yalan, bir tek sigara, bir tek kumar, bir tek içki, bir tek oyun veya bunların tam tersi bir tek kitap okumak, bir tek spor yapmak, bir tek buluş yapmak gibi iyi şeyler. Hep katlanarak devam eder ve hayatımızın sonunda kentilyonlara ulaşır. Bir defadan bir şey olmaz demeyin. Birinci pirinci koymaya ikna olduğunuzda oyuna ortak olmuş olursunuz.
instagram takip: @cetindenizofficial 

DİĞER YAZILARIM 


Hiç yorum yok: