9 Aralık 2018 Pazar

TUVALET KAĞIDINI ASMA BİÇİMİ VE KARAKTERİNİZ



Bazen bir arkadaşınızın evine gittiğinizde tuvalete girdiğiniz zaman bir acayiplik fark edersiniz. Tuvalet kağıdı askıya sizin evde taktığınızdan farklı şekilde takılmıştır. Böyle durumlarda "Herhalde yanlışlıkla oldu" diyorsanız çok yanılıyorsunuz. Tuvalet kağıdını asma biçiminiz karakterinizin bir yansıması desek?


1989 yılında tuvalet kağıdı üreticisi Georgia-Pacific ile bilim insanları Poretz ve Sinrod'un ABD halkının davranış biçimlerini ortaya koyan büyük araştırma yapılmış. Bu araştırmaya göre kraliyet ailesi tuvalet kağıdını üstten gelecek şekilde takıyormuş. Sebebi mi? Tesadüf değil.

GENÇ, LİBERAL ZENGİNLER VE YAŞLI, MUHAFAZAKAR FAKİRLER
1989 yılında gerçekleştirilen araştırmada Barry Sinrod ve Mel Poretz, daha genç, daha varlıklı ve daha liberal bireylerin tuvalet kağıtlarını üstten gelecek şekilde taktığını ortaya koydu. Daha yaşlı, muhafazakar ve fakir bireyler arasında ise tuvalet kağıdını alttan gelecek şekilde asma oranı yükseliyordu.

Araştırmaya göre özellikle gelir seviyesi temel belirleyici faktörü oluşturuyordu. Yılda 50 bin dolar (günümüz parasıyla 96 bin dolar) kazananların yüzde 60'ı tuvalet kağıtlarını üstten gelecek şekilde asarken, 20 bin doların (günümüz parasıyla 38 bin dolar) altında kazancı olanların yüzde 73'ü tuvalet kağıdını alttan çekiyordu.

Ben hemen bizim tuvalet kağıtlarına baktım. Tabiki altta kalacak şekilde takmışız. 😊 yani Muhafazakar fakirlerdeniz. 😊

Diğer Yazılarım

Hiç yorum yok: