13 Şubat 2020 Perşembe

İÇİMDEKİ SABOTAJCIYI NASIL YENERİM?




ÖNSÖZ

Kitabımı alıp okuduktan sonra kütüphanenizin bir bölümünde bulunduracağınız için çok teşekkür ediyorum. Kitabımı okurken her bölümü ayrı ayrı sindirerek okumanızı ve en azından bazı teknikleri hayatınızın bir bölümünde kullanma gayreti içinde olmanızı tavsiye ediyorum. Kitabımın sonunda bulunan çizelgeyi ilk soruyu sorduğum “Bir Fili Nasıl Yersiniz?” Sorusundan hemen sonra “3/21 kuralını” okuyarak doldurmanızı ve kitabı okumaya ondan sonra devam etmenizin faydalı olacağını düşünüyorum.


Hepimizin içinde engelleyemediğimiz bir sabotajcımız vardır. Bu sabotajcı aile, okul, iş hayatı ve çevresel faktörlerin de katkısı ile kendisini özel yetiştirmiş ve size nasıl yaklaşması gerektiğini iyi bilen bir özelliğe ve yeteneğe sahiptir. O kadar çok şeyi bir arada kullanır ki, bir bakarsınız küçük bir çocuk olmuş, bir bakarsınız bir bilim insanı…
Onu yenmek bazı şeyleri iyi yapmak ve onu iyi tanımaktan geçiyor. Bu kitapta sizi engelleyen iç sabotajcınızın kullandığı bazı yöntemleri bulacaksınız. Onu tanıdıkça güçlendiğinizi, bazı kararlarınızı daha iyi aldığınızı ve kendinizi iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz. Kitapta bazı konuların üstünden önemli olduğu için iki defa geçildiğini fark edeceksiniz. Böyle yapmamın sebebi tekrar etmenin akılda kalıcılığı özelliğini kullanmak istediğimdendir.

Bu kitap Kişisel gelişim konularından daha çok Psikoloji konularını ve çözüm yollarını içeren bir kitaptır. Tabiî ki okuduğunuzda kişisel gelişiminize katkı sağlayacaktır. 

Keyifle okuyacağınızı, notlar alacağınızı ve hayatınızda uygulayacağınızı düşünmek bile benim için oldukça önemli.

Bu kitap belki her okuyan kişinin hayatında büyük değişimler yapmayacaktır. Ancak bir kişinin bile değişmiş olması, denize atılan küçük bir taşın oluşturduğu halkalar gibi çevresini etkileyecektir.

Bu kitabın hazırlanmasında birçok kişinin emeği oldu. Özellikle eşim ve çocuklarımın gayret ve desteğinin en üst seviyede olması bu kitabın yazılmasında en önemli etkenlerden biridir. Başta aileme ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bilgi, paylaşım ve yorumlarınızı @cetindenizofficial instagram sayfamdan DM yapabilirsiniz.  İyi okumalar…


DİĞER KİTAPLARIM

  

Hiç yorum yok: