24 Kasım 2019 Pazar

AİLECE İZLEYEBİLECEĞİNİZ BAŞARI FİLMLERİ..



BU FİLMİ İZLEYİN VEYA KİTABINI OKUYUN 
RÜZGARI DİZGİNLEYEN ÇOCUK

"Bu kitabı okuyun ve çocuklarınıza okutun. Onlara bırakacağınız en büyük servet mücadele ruhudur.’’
Al Gore-Nobel Barış Ödüllü ABD Eski Başkan Yardımcısı
Denersem yapabilirim, düşüncesiyle yola çıktığımda henüz 14 yaşındaydım. Yaşadığımız bölgedeki kıtlık artık dayanılmaz olmuştu ve etrafımdaki insanlar teker teker ölüyordu. 
Buna bir son vermeli, en azından denemeliydim. 
Çevremdeki insanların, hatta ailemin bile bana deli gözüyle bakmasını hiç umursamadan sadece amacıma odaklandım. Ve başardım da!
’Rüzgârı Dizginleyen Çocuk’ geçim sıkıntısı, kıtlık ve salgın hastalık gibi hayatın zorlu koşullarıyla mücadele ederek bunları geride bırakmayı başaran "dâhi" bir çocuğun olağanüstü hikâyesi...
"Yaşadığı çevrenin umudunu ve huzurunu arttırmak için elindeki kısıtlı imkânları kullanarak yarattığı mucizelerle William insanlığa büyük bir örnek olmaya aday bir genç."
Al Gore-Nobel Barış Ödüllü ABD Eski Başkan Yardımcısı 
"Bu hikâye, oldukça ilham verici ve yürekleri ısıtan bir rüya gibi!
William sadece rüzgârı dizginlemekle kalmamış, hayal gücünü ve özgünlüğü de kontrolü altına almış.
Yaşadığımız dünyayı en doğru şekilde kullanmamız için ihtiyacımız olan her şeyi gözlerimizin önüne seriyor. Bu insan bence, çağımızın süper kahramanı."
Walter Issacson-Steve Jobs’un yazarı


Özet ve Detaylar

Sam Dawson beyninde bir gelişme problemi olan, bu nedenle de yedi yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olan, karısı tarafından terk edilmiş, kızıyla birlikte yaşayan bir babadır. Tüm zihinsel engellerine rağmen iyi bir sosyal çevresi ve mutlu bir ailesi olan Dawson'ın asıl sorunları kızı yedi yaşına geldiğinde başlar. Kızı Lucy'nin doğum günü partisinde eve gelen bir sosyal güvenlik çalışanı baba ve kızı trajik bir sona sürükleyecektir.
Oscar olmak üzere çeşitli törenlerde ödüle aday gösterilen filmin başrollerinde ünlü oyuncular Sean Penn ve Michelle Pfeiffer bulunuyor.


Özet ve Detaylar

Çocuk filmi
Sessiz ve huzurlu bir ormanda yapılan leziz piknik, ani bir fırtına nedeniyle yarıda bırakılır. Piknik masasından geri kalanlar ise ormanın küçük sakinlerinden karıncalara kalır. Ancak söz konusu karıncalar iki farklı gruptan oluşmaktadır ve bu yiyecekler için birbirleriyle kıyasıya rekabet etmek zorundadırlar. İki rakip karınca grubu arasında başlayan savaş, kırmızı ve siyah karıncaları ikiye bölecek ve ortaya çıkan genç bir böcek, kırmızı karıncaların eline düşen küçük siyah karıncayı kurtarmaya çalışacaktır.
Hélène Giraud ve Thomas Szabo'nun yazıp yönettiği Fransız yapımı animasyon, izleyicisiyle 3D formatında buluşuyor.




Özet ve Detaylar

Gerçek bir hikayeden uyarlanan film Queen of Katwe, Ugandalı bir kızın satranç ile tanıştıktan sonra hayatının değişimine odaklanıyor. Uganda-Kampala'daki Katwe'nin gecekondusunda yaşayan 10 yaşındaki Phiona ve ailesi için yaşam sürekli bir mücadeledir. Phiona'nın dünyası Robert Katende ile misyonerlik programında tanıştığı gün değişir. Katende futbola antrenörlük yapmakta ve çocuklara satranç oynamayı öğretmektedir. Meraklı Phiona oyunu öğrenir ve oynamaya başlar...
Hint kadın yönetmen Mira Nair'in yönetmenliğini üstlendiği film Tim Crothers'ın kitabından William Wheeler tarafından senaryoya uyarlandı. Başrollerinde ise Madina Nalwanga, David Oyelowo ve Lupita Nyong'o yer alıyor.


Özet ve Detaylar

Auggie Pullman yaşıtı diğer çocuklardan biraz farklıdır. Çünkü yüzünde ciddi bir deformasyon vardır. Auggie diğer çocuklarla sıradan bir okula giderek, sıradan bir çocuk olduğunu kanıtlamaya çalışır. Çünkü esas güzellik derinin altında, içeride saklıdır... Yönetmenliğini Stephen Chbosky'nin üstlendiği film, R.J. Palacio'nun romanından Steve Conrad tarafından senaryolaştırıldı. Filmde başrollerde Julia Roberts ve Owen Wilson yer alırken çocuk oyuncu ise Jacob Tremblay.

MASUM HAMLELER

Masum Hamleler Film Konusu

Büyük Satranç Şampiyonu Bobby Fischer'in yolundan giden
Satranç ustası minik bir dahinin azim ve kararlılık dolu hayat hikayesi..




Hiç yorum yok: