30 Eylül 2019 Pazartesi

HIZLI OKUMANIN FAYDALARI!

Anlayarak Hızlı Okumanın Faydaları

Anlayarak hızlı okuma yapmanın en önemli faydası kişilere zaman kazandırmasıdır. Yoğun bir hayat temposuna sahip bireyler için başarılı bir zaman yönetimi yapabilmek paha biçilemez bir durumdur. Öğrencilerin okuduklarını hızlı anlamaları daha fazla soru çözmelerine fayda sağlamasının yanı sıra, ödevlerini de daha pratik yapabilme becerilerini geliştirmektedir.



İşi gereği pek çok doküman okumak, belgeleri incelemek durumunda olan iş adamlarının da öğrenecekleri okuma teknikleri sayesinde okuma hızlarını artırmaları mümkündür. Hızlı okuma teknikleri, kişilerin dikkatini yüksek oranda artırmaktadır. Bu teknikler ile sadece okuma hızı değil, anlama hızında da artış görülmektedir. Okuma hızı en az 3 kat artar ve böylelikle zihnin algılama hızına daha çok yaklaşmış olur. Sınavlara daha az çalışıp fazla bilgi edinmek her öğrencinin hayalidir. Kısa sürede çok şey öğrenmek için de hızlı okuma ve anlama kabiliyetinin gelişmiş olması gerekmektedir. Öğrenilen teknikler, okuyucuların görme yeteneklerini geliştirmektedir. Üniversiteyi bitirmiş veya çok kitap okuyan bir öğrencinin dakikada okuduğu kelime sayısı max. 150 – 180 kelime aralığındadır. Sınavlarda paragraf sorularının uzunluğu 135 – 160 kelime  uzunluğundadır. Süreyle yarışılan bir sınav maratonunda böyle uzun bir paragrafı bir seferde okuyup cevaplandırmak çok zordur. O yüzden sınav yorumlarına baktığınızda öğrencilerin genelde “15 dk daha zaman olsaydı ben bu soruları yapardım.” Veya “paragraflar uzun olduğundan okumadım. Eve gelince baktım sorular kolaydı.” Gibi ifadeler kullandığını görürsünüz. Bunun çözümü okuma ve anlama hızını arttırmaktan geçmektedir.

Birde güncel hayatta okuduğumuz kitaplarımız vardır. Hani şu aylardır masadan masaya odadan odaya dolaşan ve her gün ancak bir sayfasını okuduğumuz ve bizi gördüğünde –“aha yine kim bilir beni nerede bırakacak” diye endişelenen kitaplarınız. İşte o kitaplarınızı da artık kolayca okuyup kısa sürede bitirme imkanına kavuşacaksınız. Katıldığımız bir fuarda sloganımız “SİZ HİÇ 1 SAATTE 1 KİTAP OKUDUNUZ MU?” şeklindeydi. Gelenler bu gerçekten mümkün mü? Diye sormadan geçemiyordu. Evet 1 saatte en az 200 sayfalık 1 kitabı okuyabilirsiniz.

Hızlı okumayı öğrenmek istiyorsanız tereddüt etmeyin. Çok faydasını görürsünüz.  
Bilgi için: 0212 614 46 45 

Hiç yorum yok: