20 Eylül 2019 Cuma

E.F.T: Duygusal Özgürleşme Tekniği Sertifika Eğitimi




Türkçe karşılığı “duygusal özgürleşme teknikleri” olan E.F.T (emotional freedom techniques), 1980 yılında Dr. Callahan tarafından tesadüfen keşfedilmiş bir terapi yöntemidir.


Dr. Callahan, Mary adlı bir danışanında bulunan su fobisini tedavi etmeye çalışmaktadır. Bir buçuk yıldır klasik terapiler ile sonuç alamadığı hastası ile yine bir gün seansta iken, Mary midesinin bulandığını söyler. Dr. Callahan incelemekte olduğu konularla ilgili olduğu için, işleyip işlemeyeceğini merak edip, mide meridyeninin uç noktası olan göz altı noktasına hafifçe birkaç kez vurmuştur. Mary aniden tüm su fobisinin yok olduğunu söylediğinde, birlikte yakınlarındaki havuza gitmişler ve Mary yüzüne su serpmeye başlamıştır. Korkuları, kabusları, baş ağrıları; hepsi aynı gün tamamen ortadan kalkmış ve bir daha tekrarlamamıştır. (Dr.Roger Callahan, The Rapid Treatment of Panic, Agoraphobia and Anxiety, 1990)





DR. Callahan tarafından keşfedililen bu yöntem daha sonra Gary Craig adlı bir mühendis tarafından geliştirilip EFT adını almıştır.



**** Önemli: EFT sadece internette videolarından öğrenilecek ve uygulanacak kadar kolay bir teknik değildir. Dinleme becerisinin ve çalışılacak konuların iyi analiz edilmesi, alt mesajların doğru algılanacak yetkinliğe sahip olmak ve öncelikle bu yöntemleri öğrenmek çok önemlidir. EFT  eğitimin içeri bu yetkinlikleri de kapsamaktadır.

EFT Nasıl Uygulanır?
EFT, akupunktura dayalı bir tekniktir. Vücuttaki belirli noktalarda belirli enerji meridyenlerinin bulunduğunu ve bu enerji meridyenlerinin vücudun ve benin belli bir alanı ile bağlantılı olduğu ve yine bu noktaların vuruşlar ile uyarılması ile bağlantılı olduğu alandaki fiziksel veya psikolojik arızanın iyileşmesini sağladığı teoreminden hareket eder.

Eft’ yi etkili bir terapi aracı yapan ve son yıllarda ruh sağlığı çalışanları tarafından yaygın olarak kullanılmasını sağlayan başlıca özelliklerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

Hızlıdır - Birçok eski ya da yeni duygusal sorun bir saatten az bir sürede tamamen iyileşir, en inatçı tıkanıklıklar bile bir ay içinde sorun olmaktan çıkar.
Etkili ve kalıcıdır - Ömür boyu başa çıkılamamış korkular, takıntılar, derin üzüntüler bütünüyle ortadan kalkar. Kalıcı iyileşme sağlanır.
Yumuşak ve naziktir - Sadece parmak uçları dokundurularak yapılır
Güvenlidir - Bedende çekme, itme, döndürme gibi manipulasyonlar yapılmaz, iğne batırılmaz, tablet ya da kimyasal herhangi bir madde alınmaz. Bu yüzden hiçbir tehlikesi yoktur.
Özeldir - Uzun terapi seanslarında tüm yaşamımızı anlatırız, EFT’de ise halletmek istediğimiz soruna odaklanmamız yeterlidir, sorunu anlatmamız bile gerekmeyebilir.
Kolaydır - Öğrenmesi ve uygulaması kolay ve basittir, yöntemi kullanacak kişinin psikoloji ya da tıp eğitimi alması gerekmez.
Kendi kendine uygulanabilir.
Her tür sorun için uygulanabilir.
Yeni sorunlara yol açmaz - Geçmişimizde yaşadığımız olayların acısını tekrar yaşamamız gerekmez. Birçok psikolog aylar, hatta yıllar süren terapilerin yeni sorunlar getirdiğini, suçluluk, pişmanlık, kendine dönük öfke vb duygular yarattığını kabul etmektedir.
Soruna bağlı olarak başarı oranı %85-97 arasındadır.

Eft Uygulama Alanları :

Olumsuz Duygular: (Stres, öfke, korku, endişe, acı, üzüntü, suçluluk, güvensizlik, korku, nefret, kıskançlık, fobi, panik atak, depresyon ...)
Ruhsal Gelişim: (Dinginlik, dengeli ilişkiler, sevecenlik, affetmek, sevgi ve hoşgörü geliştirme...)
Duygusal Travma: (Kaza, cinsel taciz, zorbalığa uğrama, terk edilme, işten çıkarılma, soygun, yakınını kaybetme, haksızlığa uğrama...)
Madde Bağımlılıkları:(Sigara, alkol, yemek, uyuşturucu, alışveriş...)
İlişki Sorunları: (Cinsel Sorunlar, boşanma, insan bağımlılığı...)
Bedensel Sorunlar: (Allerjiler, sırt ve bel ağrıları, kabızlık, şişmanlık, sedef hastalığı, karın ve mide ağrıları...)
Performans Artırma (Sınav, iş, spor, sanat alanlarında, kolay odaklanma, hafıza geliştirme, yaratıcılık, disiplin geliştirme, verim artırma...)

Bu eğitim Ufkunuzu açacak, yeni iş imkanları tanıyacak, dostlarınıza, ailenize yardım etmenizi sağlayacaktır. 

* Eğitim Özel sınıf olarak yapılacaktır. Eğitim 6 DERS sürecektir.
* Sınıf Eğitim yeri belirtilecektir.
* Sınıf eğitimleri günlük 3 Saat ve 6 Gün sürecektir. 1 aylık zaman dilimine yayılacaktır. 
* Eğitim ücreti aşağıda belirtilmiştir.
* ON-LİNE EĞİTİMLERİMİZDE OLACAKTIR. On-line Eğitimlere katılmak isteyenler ön kayıt formunda ki ON-LİNE eğitim kutucuğunu işaretlemeleri rica olunur.
* On-line Eğitimiler 6 adet canlı yayın sınıfından oluşacaktır. 
* Eğitim sonunda yapılacak SINAV'da başarılı olanlara EFT sertifikası verilecektir. 
* On-line Eğitimde Sertifika Dijital olarak e-mail adresinize gönderilecektir.
* Almış olduğunuz sertifika ile uygulayıcı olabilecek ve seans yapabileceksiniz.
(Seans Ücretleri bölgenize göre değişmektedir. Aldığınız eğitim için ödediğiniz ücreti 3-4 seansta geri alabileceksiniz)
* Eğitime katılabilmek için En az Lise Mezunu ve ( iletişim, Kişisel Gelişim, Psikoloji, Beden Enerjisi, Koçluk, ...gibi ) bu konulara ilgi duymanız yeterlidir.

Toplamda 21 saatlik eğitim verilecektir. 
EĞİTİM TARİHLERİ: 
9 - 10 KASIM 2019  C.TESİ/PAZAR
16- 17 KASIM 2019  C.TESİ /PAZAR
23 - 24 KASIM 2019   C.TESİ /PAZAR
Saat: 19 :00 / 21: 00 saatlerinde olacaktır. 

ON-LİNE EĞİTİM ÜCRETİ: 850 TL
SINIF ÜCRETİ: 1200 TL 
Sınıf Eğitimi ve On-line Eğitimlerde eğitim Kitapçığı verilecektir. 

Eğitim Sınıfı oluşturuyoruz. Şu an için düşünen kişiler için sadece Ön Kayıt alıyoruz. 

ÖN KAYIT İÇİN: TIKLAYIN 










Hiç yorum yok: