9 Ekim 2016 Pazar

10. MEMORİAD HAFIZA ŞAMPİYONASI


Mega Hafıza Koleji, Hızlı Okuma Derneği ve Mental Aritmetik Derneği Sponsorluğunda İstanbul Tüyap Palas Hotelde düzenlenen 10. Memoriad Hafıza, zihinsel Matematik ve Hızlı Okuma Türkiye Open Şampiyonası renkli anlara sahne oldu. Değişik kategorilerde yarışan yaklaşık 300 beyin sporcusunun katıldığı olimpiyatlarda Gaziosmanpaşa’yı KİGED (Kişisel Gelişim Dükkanı) www.kiged.com yarışmacıları temsil etti. Şampiyonaya Türkiye, Hindistan, Moğolistan, Afganistan, KKTC, Kanada, Azerbaycan ve Mısır’dan yarışmacılar katıldı.


Çetin Deniz Hızlı Okuma Kategorisinde 783 kelime/dk ile Türkiye 4.sü olurken, 


Zehra Deniz İsimler Yüzler Çocuk Kategorisinde Türkiye 4.sü, Sayılar Kategorisinde Türkiye 5.si oldu. Kaan Deniz genel klasmanda sayılar kategorisinde Türkiye 11.si olarak yarışmayı tamamladı.

Çetin Deniz “Hafıza teknikleri, Zihinsel Matematik ve Mega Anlayarak Hızlı okuma konusunda eğitimler vermeye devam ettiklerini ve bütün eğitimlerin güncel yaşamda okulda ve tüm sınavlarda büyük katkılar sağladığını, özellikle teknolojinin geliştiği ve öğrenme süreçlerinin olabildiğine hızlı olması gereken günümüzde kişisel başarıya en büyük katkıyı sağladığını belirtti. Ezberlemek belirli bir süre hafızada kalırken, hafızaya alma tekniğinin öğrenilmesi bilginin kalıcı olmasını sağlıyor. Ayrıca okunacak çok şey var. Hızlı okuma tekniği ile okumak kitap okumayı sevdirirken, sınavlarda 25 dk. Kadar zaman kazandırıyor.” Dedi.

Hiç yorum yok: