18 Şubat 2015 Çarşamba

HAREKETTE BEREKET VARDIR.


Kameralar çekmiyor ve medya canlı yayınla durumu takip etmiyor olsaydı büyük bir ihtimalle anlatacaklarıma kimse inanmazdı.
Bir adam elleri kelepçelenmiş , zincirlenmiş bir şekilde California'daki Long Beach limanından denize atladı ve hızla suda yüzen bir kabloya bağlandı. Kablo diğer tarafta her biri bir kişi taşıyan ve limanda aşağı yukarı sallanan 70 tekneye bağlanmıştı.

 Daha sonra adam güçlü rüzgar ve akıntıyla mücadele ederek, 70 teknenin hepsini arkasından çekerek yüzdü ve Quenens Way köprüsüne kadar 2,5 kilometre mesafe kat etti. Adam jack La lanne doğum gününü kutluyordu. 70 yaşına daha yeni basmıştı.
jack la lanne Amerikan formda olma hareketinin dedesi olarak adlandırılır. Onda dikkatinizi çeken şey kaslarının gücü değil zekasının keskinliğidir.
SELFİE KOÇLUK
Halit bey; darülacezede tanıştığım 70 yaşlarında loş bir şekilde ışıklandırılmış binaların koridorlarının birinde ölümü bekliyormuşçasına sadece oturarak vakit geçiren tekerlekli sandalyedeki bir sürü insandan biriydi. Bakışları boş ıssız ve yalnızdı. Ömrünün son yıllarını çoğunlukla boşluğa bakarak ya da durup dururken ağlayarak geçiriyordu.
İkiside aynı yaşlarda olan insanlar... birisinin beyni pörsümüşken diğeri ampül kadar parlak kalmıştı. işte bu durum beni çok etkiledi.
Etrafımda bir an önce emekli olmayı isteyen 30 yaşında ne kadar çok kişi vardı. Liseye gelmeden hayattan bıkanlar, hiç birşey yapmamak için bahane üretenler sonlarının Halit bey gibi olacağını görmüyorlar mı? İşte bu yüzden bu yazıyı yazdım. Bir şeyleri şimdiden daha iyi yapmalıyız. Kararlarımızı yatırımlarımızı şimdiden düzenlemeliyiz. Beyin aktivasyonumuzu ve beden sağlığımızı şimdiden koruyacak önlemler ve yaşam tarzı seçmeliyiz.
Egzersiz yapmanın beyin üzerindeki inanılmaz etkileri vardır. eğer boş zamanlarınızda fiziksel bir etkinliğe katılırsanız yaşamınız boyunca genel bunamaya yakalanma riskiniz gerçekten yarıya inmektedir. Aerobik gibi egzersizler yapmak %60 oranında Alzheimer hastalığına yakalanma ihtimalinizi azaltmaktadır.
insan bedeni yaratıldığı ilk günden itibaren günde 20 KM harekete ayarlanmıştır. bizler bu hareket mekanizmasını azalttığımızda her türlü problemin oluşmasına zemin hazırlamış oluyoruz.
Beyin sürekli gelişiyor, yönetiyor, öğreniyor, inşa oluyor.
Bu inanılmaz makinenin binlerce alt işletim merkezinin sağlıklı ve birbiriyle uyumlu çalışması için türlü ihtiyaçları var. Uyuması, sulanması, tuzlanması, yağlanması, beslenmesi, havalanması, temizlenmesi gerekiyor. Tansiyon, gerilim, uykusuzluk, susuzluk, beyni kolayca bozabiliyor. Açlık ve havasızlık beyin bölgelerini beş dakikada öldürebiliyor. Böyle bir organı koruyup kollamadan sağlıklı yönetmeden hayatta başarıyla tutunabilinir mi?
Sürekli hor kullandığımız bir arabadan randıman almamız mümkün değildir. Sürekli taşlı yollara girdiğimiz, tümseklerden geçtiğimiz ve çukurlara düşürdüğümüz arabamız bir gün bizi yolda bırakırsa ona kızma hakkımız olur mu? arabamızın bakımını yaptığımız gibi beyin bakımını da gerçekleştirmeliyiz.
Beyin, ruh, beden sağlığınızı koruyun!

Bu siteye katılmak için tıklayın...

İŞTE O MEŞHUR VİDEO (Jack La Lanne)