15 Eylül 2014 Pazartesi

ÇOCUKLARIMIZIN ODASINDAKİ MESAJLAR

           
Anne baba ve çocuğunuzu yetiştirmede size yardımcı olan herkes bilmelidir ki, çocuk yetiştirmenin en önemli zamanı 0- 12 yaş arasıdır. Bu dönemde çocuğunuzun beyni iki defa en yüksek seviyede gelişim sıçraması gösterir. Bu iki sıçramada tamamen bilgi öğrenme, gördüklerini kavrama üzerine yani bilgi alma üzerinedir. 11 yaşından sonra yani ergenlik dönemi tamamen farklı bir çocukla karşılaşırsınız.
Bu dönemde de karşı cins ve cinselliği arzu eden, bunları öğrenme gayreti içinde olan bir kişilik yapısı ortaya çıkar. Her iki durumda çocuğun kendi elinde olmayan tamamen beyin hücrelerinde meydana gelen gelişmeden ve değişimden kaynaklanan bir durumdur.
Aslında çocukların bu gelişim dönemlerinde aileler büyük sıkıntılar yaşarlar. Çocuğun bazı şeyleri sanki bilinçli olarak yaptığını düşündükleri bile oluyordur. Ancak Ailelerin bu duruma geçecek rahatsızlıklar gibi bakması ve gerçek çözümle yaklaşması en doğru seçimdir.
Şöyle düşünmenin doğru olacağını düşünüyorum. Çocuğunuzun hipermetrop yani bulanık görme rahatsızlığı olsa bu durumun ondan kaynaklanmadığını biliriz ve çözüm yollarını ararız. Göz doktoruna gider ve verilen gözlükle sonuca ulaşmış oluruz. Ancak ilgilenmez ve gözlük kullanması için teşvik etmezsek sorun büyür ve hiç olmayacak başka sorunlara neden olur. Gelişim sürecindeki durumlarda böyledir. Hiç bir şey çocuğun elinde değildir. Bulunduğu ortamda dahil olmaz üzere bir çok etken, gelişim sürecindeki çocuğu etkilemektedir. Ancak çözüm yollarını aramak yine biz ailelerin işidir.
Burada bu çözüm ve bilinçaltına atılacak olumlu görsellerden bahsetmek istiyorum.
Birincisi; çocuğunuzun odasında büyük bir dünya haritası veya dünya küresi (hani şu dönenlerden) olsun.
İkincisi; pop yıldızları, yabancı sanatçılar, hip hop, one direaction ve rap sanatçılarının posterlerinin yerine, edebiyat, liderlik, bilim üzerine başarı sağlamış kişilerin (ibn-i sina, Barbaros hayrettin paşa , Atatürk, Abdülhamit, Fatih sultan Mehmet,  Arshimet, Albert Enistain )  posterlerini bulundurun.
Üçüncüsü; çocuğunuza sübniminal mesajlar içeren pop şarkıları, bağırmalı çağırmalı bol davullu müzikler dinletmeyin. Verdiği zararı bir dolu kitapla anlatmak mümkün değil.
Dördüncüsü; roman, hikaye gibi okuduğu veya aldığınız kitabı mutlaka önce siz okuyun. İçeriğinde Gay’lik ve eşcinselliği normal olarak gösteren o kadar çok kitap bulunuyor ki…
Beşincisi; yediklerine, özellikle sabah kahvaltısına çok dikkat edin. Ceviz, badem, yaban mersini, salatalık, domatesi eksik etmeyin. Haftada en az iki defa kendi ellerinizle hazırladığınız şekersiz kompostanızdan içmesini sağlayın.
Altıncısı; olumlu yönlerine odaklanın, çocuğun 10 tane yaptığı işten dokuzu kötü olsa bir tanesi iyi olsa siz o iyiye odaklanın ve iyiyi gördüğünüzü ona gösterin. Bunu yapmanız basamak basamak durumu düzeltecektir.
Aileler olarak unutmamalıyız ki ; her şey beyin ve bilinçaltına atılan mesajlarda yatıyor. Olabildiğince az zararla atlatabilmeliyiz.
Bu arada yakın zamanda çıkartacağımız bir uygulama ile 4 – 14 yaş çocuklarınızın “DAĞINIK ve SORUMSUZ” davranışlarına 1 veya 2 haftada son vereceksiniz. Daha düzenli ve kendi işlerini kendisi halledebilecek.

 Biz aileler için büyük bir sorun olan “dağınıklık ve Sorumsuz” davranışların düzelmesi için Müthiş bir çalışma yaptım. Talep etmeniz durumunda cetindeniz21@gmail adresine isim, soy isim ve telefon bırakırsanız çıktığında bilgilendirme yapabilirim.