2 Haziran 2018 Cumartesi

GERÇEK BİR HİKAYE



Jimy Kuzey - Güney savaşlarında aç ve açıkta kalmış yüzlerce aileden birinin çocuğudur. bir gün ailesine "ben çalışmak istiyorum!" der ve evden çıkar.
Az gider uz gider; hayli yol gittikten sonra bir çiftlikte kendine iş bulur. Jimy çalışkandır, neşelidir, herkese kendini sevdirmekte mahirdir. Kısa sürede çiftlikteki herkes onu sever, buna çiftlik sahibinin kızı da dahildir. Jimy de onu sever.

Anlaşırlar, paylaşırlar. Ama çiftlik sahibi bunu kabul etmez. Bir gün Jimy ona kızını sevdiğini ve evlenmek istediğini söyler. Çiftlik sahibi şiddetle karşı çıkar buna. ve şöyle der. " Sen asil bir isme, hayat ve geçmişe sahip olmayan; yanımda hamallık yapan bir budalasın... ne cüretle kızımla evlenmek istiyorsun.? defol git çiftliğimden"

Jimy defolur gider. Aradan 30 küsür yıl geçer. Bir gün çiftlik sahibi bir zamanlar Jimy'nin kaldığı tahta barakaları artık kullanılmaz halde olduğundan yıkmaya karar verir.

ve barakaları yıkarken Jimy'nin yattığı tahta kanepeye sert bir cisimle kazınmış bir isim görür; James A. GARFİELD. bu Jimy'nin tam ismidir. O tarihte Amerika'da bu ismi taşıyan bir kişi vardır, ABD Başkanı...
Yorumu siz okuyuculara bıraktım...

Hiç yorum yok: