11 Mayıs 2018 Cuma

YABANCI DİL HANGİ YAŞTA ÖĞRENİLİR?



instagram takip için: @cetindenizofficial 

Yapılan araştırmalar ve gözlemler gösteriyor ki, dil öğrenmenin veya temellerinin atılmasının bir yaş aralığı var. Bu yaş aralığını bilim adamları 8 ile 16 yaş aralığı olarak belirtiler. Tabiki bu arada verilecek dil eğitiminin iyi bir eğitici tarafından ve özenle verilmiş olması da çok önemlidir.

Dikkat ederseniz.


Üç yaşındayken bir çocuk okumaya hazır değildir. Fakat 4-5 yaşındaki çocuklar okumaya can atar ve beyinleri buna hazırdır. Çocuk, bir sayfanın üzerindeki siyah şekillerin bir anlamının olduğunu keşfeder.

Yabancı dilleri öğrenmenin de uygun bir yaşı vardır ve ergenliğin son dönemindebu, doruğa ulaşır.

Bir gazetede çıkan haber…

Geçenlerde on altı yaşında New Yorklu bir lise öğrencisi olan TimothyDoner hakkında bir haber yayınlandı. Timothy 2009 yılında yetişkinliğe kabul töreninden hemen sonra modern İbranice öğrenmeye karar vermişti. Bir öğretmen tutuldu ve dersler iyi gitti. Timothy öğretmeniyle İsrail politikalarını tartışıyordu ve bu da onu dünyanın en zor beş dilinden biri olarak görülen Arapçayı öğrenmeye götürdü.

Timothy bunun için bir kolejin yaz kursuna gitti. Gazete haberi şöyle devam ediyordu: "Söylediğine göre alfabeyi öğrenmesi dört gün, akıcı bir şekilde okumasıysa bir hafta sürmüş. Timothy daha sonra Rusça, İtalyanca, Farsça, Svahili dili, Endonezya dili, Hintçe, Ojibwa, Pashto, Türkçe, Hausa, Kürtçe, Yiddish, Felemenkçe, Hırvatça ve Almanca öğrenmeye dalmış. Bu dilleri genellikle gramer kitapları ve iPhorıe'undakiFlashcard uygulamalarından kendi kendine öğrenmiş.” Timoth’nin yeni bir dilin temellerini bir ayda öğrenebilmesi ve hatta Hintçe ve Almanca gibi dillerde iyi bir aksan elde etmesi, beynin en uygun zamanda eğitildiğinde zaten içinde var olan bir yetenekle kuantum sıçraması yapabileceğini gösterir.

Bu yaş aralığı özellikle yetişkinliğe ilk adım atılan yani ergenliğin son dönemidir.

O yüzden dil eğitiminde 8 ile 16 yaş aralığı çok önemlidir.

Alıntı yaptığınızda yazan kişinin uğraşına saygı gösterip kaynak kullanırsanız sevinirim. 

                                               Çetin Deniz
Yazar / Psk. Dnş./ Hafıza Tek. Uzm.
İnstagram takip için: @cetindenizofficial
Facebook ://yazarcetindeniz

Hiç yorum yok: