4 Aralık 2017 Pazartesi

CEP TELEFONU NEREDE TAŞINIRSA DAHA ÇOK ZARAR VERİR?



Yukarıdaki resme iyi bakın! Bu resim bedenimizdeki organlardan beynimize gelen sinyallere göre çizilmiş bir resim. 

Gördüğünüz gibi eller oldukça büyük çizilmiş, yani ellerden gelen sinyaller beyindeki en büyük alanı kapsar. Ellerden beyne büyük bilgi akışı olur. Ayrıca dikkat ederseniz dudaklar ve dilde beyinde çok büyük bir alana sahiptir. Beyindeki yer alan alanlara göre temsil edilen organlara sahip figür çizildiğinde buna homunculus adı verilir.

 Motor homunculus


duyusal homunculus
Beyindeki bölgelerin temsili şeklinde ortaya çıkan yalnızca bir homunculus yok elbet. Motor korteksin hemen yanında duyusal korteks ismiyle bulunan başka bir şerit mevcut. Bu bölge ise aynı organlardan gelen algıları kontrol ediyor. Bir önceki homunculusun ismi “motor homunculus” olarak geçerken bunun ismi ise “duyusal homunculus” olarak geçiyor. Bu örneğin elleri motor homunculus kadar büyük değil ve tabii insan vücudu ile arasında ne kadar büyük bir uçurum olsa da insan vücudu olmaya motor homunculustan daha yakın bir durumda. Tabii bu şekilde çizilen homunculuslar fiziksel olarak hayatta kalamayacak, yaşaması mümkün olmayan canlılar. Bunlar yalnızca insan beyninde kas kontrollerinin ve algıların bir temsili şeklinde yaratılan figürlerden ibaret.


Bu durumda cep telefonunu neremizde daha fazla tutarsak daha fazla zarar veririz sorunun cevabı; elimiz olmalıdır.

Sürekli manyetik alana maruz bırakılan ellerde yanma, avuç içlerinde noktalaşma durumları gözükür. Ellerden gelen manyetik alan yoğunluğu ve sinir uçlarından aktarılan bozuk sinyallerin beyinde tümör, depresyon, stres, kaygı, yorgunluk gibi durumlara sebep olabilme ihtimali yüksektir.

Mümkün olduğu kadar ellerin cep telefonu ile az temasta bulunması iyidir.

Alıntı yaptığınızda yazan kişinin uğraşına saygı gösterip kaynak kullanırsanız sevinirim. 






Hiç yorum yok: