9 Ağustos 2015 Pazar

UYUMA ŞEKLİNİN ALZHEİMER HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTMAYA YARDIMCI OLABİLECEĞİ BELİRLENDİ.

ABD'deki Stony Brook Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, yan yatarak uyumanın "beynin temizlenmesine" yüz ya da sırt üstü pozisyonlardan daha fazla katkıda bulunarak hastalık riskini azaltabileceğini gösterdi. 
Birçok beyin görüntüsünü inceleyen bilim adamları, yan yatarak uyumanın, ikinci bir dolaşım sistemi olarak tanımlanan, toksinlerinden arındıran, kan dolaşımını hızlandıran, bakteri ve virüsleri öldüren lenf sistemine yardımcı olduğu sonucuna vardı.

Bilim adamları, yan uyumanın beyindeki istenmeyen kimyasal birikimini engellediğini, bu pozisyonun Alzheimer'ın yanı sıra Parkinson ve diğer sinir hastalıkları riskini azaltabileceğini vurguladı.

Araştırması "Journal of Neuroscience" dergisinde yayımlandı.
İLİM ADAMLARI SAĞ TARAF ÜZERİNE UYUMAYI KEŞFETTİ
ABD’de yapılan diğer bir araştırma sağ eli yanağın altına koyup sağ tarafa dönük yatmanın faydalarını ortaya koydu
Bilim adamları günden güne Kur’an’ın olduğu gibi sünnetin de mucizelerini keşfetmeye devam ediyor. Son olarak ABD’de yapılan bir araştırma sağ eli yanağın altına koyup sağ tarafa dönük yatmanın faydalarını ortaya koydu.
Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nden Toksikoloji Profesörü ve Yaşam Bilimi Laboratuarı Müdürü Mısırlı Bilim Adamı Dr. Cemaleddin İbrahim başkanlığında Amerikalı bir araştırma ekibi tarafından yürütülen bir çalışma, peygamber efendimizin (s.a.s.) sünnetinde olduğu gibi; elini sağ yanağın altına koyarak ve sağ taraf üzere uyumadaki ilmi mucizeyi keşfetti.
Araştırmaya göre bu şekilde yatmak bedenin sakinleşmesini, hızlı şekilde uykuya dalabilmeyi sağlıyor. Aynı şekilde endişe ve gerginlik rahatsızlığı bulunanların uyku ilacı almaları gereğini ortadan kaldırıyor.

Dr. Cemaleddin İbrahim bu araştırmanın, Amerikan araştırma merkez ve enstitülerinin, kimyasal ilaçların yan etkilerinden ve bu ilaçların kullanımı neticesinde vücutta biriken toksinlerden kurtulmak için doğaya –doğal yollara- başvurulması kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.
DİĞER İLGİNİZİ ÇEKECEK YAZILARIMIZ

Hiç yorum yok: