19 Temmuz 2015 Pazar

10-14 YAŞ ARASI ÇOCUĞUNUZUN "SOSYAL ZEKA"SINI ÖĞRENMEK


          Ortaokula giden çocuklarınızın sosyal zeka düzeylerini çok basit bir teknikle öğrenebilirsiniz. Sizlere sadece yorum yapmasını isteyeceğiniz bir test hazırladım.


Sosyal Zeka nedir?

                   Sosyal zeka, insanların duygularını, ruh hallerini ve güdülerini doğru olarak değerlendirme, insanları anlama, idare etme yeteneği ve insan ilişkilerinde ustaca davranma olarak tanımlanabilir. Sosyal zeka iki boyutta incelenebilir: Bilgi ve işlev. İnsan ilişkilerinde bireyin kendisi dahil diğer bireylerin duygu düşünce ve davranışlarını anlama bilgi boyutunu oluşturmaktadır. İnsanları anlamaya dayalı olarak bu anlayışı davranışa dönüştürme ise sosyal zekanın işlevsel boyutunu oluşturmaktadır.

          Sizlere çocuklarınızın sosyal zekaları konusunda fikir edinmeniz için 5 deyim hazırladım. çocuklarınıza evde, yolculukta veya müsait olduğunuz herhangi bir yerde bu deyimleri tek tek sorup yorumlamasını isteyin. Ancak cep telefonu ve google yardımı olmadan…

          Bu deyimlerin dördüne doğru yorum yapan çocuğunuzun iyi bir sosyal zekaya sahip olduğunu söyleyebilirim. Deyim sorma sıralamasını siz belirleyebilirsiniz. Deyimlerin açıklamalarını sayfanın en altında bulabilirsiniz. 

1. Çizmeden Yukarı Çıkmak (Çizmeyi Aşmak).
2. İpe un sermek

3. Balık kavağa çıkınca

4. Papucu dama atılmak

5. İki yakası bir araya gelmemek



HAFIZA KAMPI 

1. Grup 17 / 21 AĞUSTOS
2. Grup 24 / 28 AĞUSTOS 


Okullar ve sınavlar başlamadan önce hafıza teknikleri ile öğrenmenin ve hızlı okuma temel eğitiminin verileceği mükemmel bir kamp. Hafıza Kampı çocuğunuzda hafıza ile öğrenme, özgüven ve motivasyon düzeyini arttırırken, streslerini yönetebilmeyi öğrenecekleri kısa süreli en etkili kamptır.

9:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30 saatleri arasında 5 gün sürecek toplam 40 saatlik bir eğitimdir.


Bu eğitimde çocuklara hayatları boyunca yardımcı olacak Hızlı okuma teknikleri ve stres yönetimi temel bilgileride verilecektir. 

"Herkes durduğunda siz hareket ederseniz kazanırsınız!" (Ç.Deniz)

Fiyat ve Kamp ile ilgili bilgi için TIKLAYIN




Cevap:

1. Bilmediği, aklının kesmediği, yetkisinin dışında bir işe kalkışmak; haddini bilmemek."Kes artık, çizmeden yukarı çıkmaya başladın."
2.  İstenilen işi yapmamak için birtakım bahaneler, sebepler ileri sürmek, güçlük çıkarmak, engeller göstermek.
3. “Olmayacak şeyler olursa” anlamında kullanılır.
4.  Kendisinden üstün birinin çıkmasıyla gözden düşmek, değer ve itibarını kaybetmek."Yeni bir elektrikçi aldılar, desene Murat`ın pabucu dama atıldı."

5.  Geçim sıkıntısı içinde olmak ve borçtan kurtulamamak, gelir ve giderini denkleştirememek."Bilmiyorum ne zaman iki yakamız bir araya gelecek."