24 Haziran 2014 Salı

BEYNİNİZİ AKTİF TUTMAK İÇİN 5 ÖNERİ


Karalamanın ne kadar önemli etkisi olduğunu biliyor musunuz? Son araştırmalar, karalama yapmanın odak noktası yaratmak ve hatırlamak için önemli bir teknik olduğunu gösteriyor.


Bir toplantı veya görüşme sırasında karalama yaparak daha fazla konsantre olabilir ve düşüncelerinizi odaklayabilirsiniz.

Karşınızdaki kişilerin adlarını öğrenmek için belleğinize egzersiz yaptırın. Biriyle tanıştığınızda, size adını söylediği anda içinizden o ismi tekrar edin.

Örneğin saatinizi ters takın ve saate bakmak ihtiyacınız olduğunda beyniniz rutinin dışına çıkmak zorunda kalsın. Bu müthiş bir egzersizdir.

Saatinizi farklı kolunuza takın , beyniniz rutinin dışına çıksın.

Belki de ilk defa birisi size sosyal ağları takip etmenizi söylediği için şaşırabilirsiniz ancak yapılan araştırmalar bunu gösteriyor.

Sosyal medyada ilişkide olduğunuz insanları takip etmek, hafızanızı güçlendirmenizi sağlıyor. Ancak elbette tüm gününüzü onun başında geçirmenizden bahsetmiyoruz.



Her yerde egzersiz yapmanın sağlığınıza iyi geldiğini okuyor olabilirsiniz ancak bu defa önemli bir sebebiniz var: Beyniniz!


Masanızı, odanızı, evinizi yeniden düzenleyin. Gerekmeyen her şeyi atın ve kurtulun. Beyniniz o gereksiz detayların yerlerini hatırlamakla zaman kaybetmesin.