22 Mayıs 2018 Salı

FİL AVCILARI FİLLERİ NASIL KÖLELEŞTİRİRLER?



Şimdi sizlere avcıların filleri nasıl avladığına dair bir öykü aktaracağım.

Hindistan!’da Filler çok geniş vadilerde yaşasalar bile, her gün kullandıkları yoldan gidip gelirler. Fil avcıları da, fillerin geçeceği yolu derince kazarlar, üzerini ince bir tabakayla örterler ve en önde yürüyen filin kazılan o çukura düşmesini sağlarlar.
Sonra fil avcıları siyah elbiseler içerisinde, yüzleri maskeli olarak gelir, çukurda çırpınan fili kırbaçla dövmeye başlarlar. Birkaç gün hiç yiyecek vermezler, fili aç bırakırlar. Birkaç gün sonra aynı avcılar, beyaz elbiseler içersinde, filin sevdiği yiyeceklerle gelirler ve filin karnını doyururlar, hortumunu, yüzünü gözünü okşarlar.
Ertesi gün, aynı avcılar, yine siyah elbiseler içersinde, yüzleri maskeli olarak gelip, fili yine kırbaçla dövmeye başlarlar, birkaç gün yine aç bırakırlar. Sonra aynı avcıalar bu sefer beyaz elbiselerle filin karnını doyururlar. Bu böyle fili kendilerine alıştırana kadar sürüp gider. Filin Beyaz kıyafetli olarak bildiği ancak aynı kişiler olan avcılar, fili kendilerine alıştırdıktan sonra çukurun önünü kazarak fili oradan çıkarırlar ve filin hortumundan tutarak, kendi fil damlarına götürürler ve fili ölünceye kadar işlerinde kullanırlar. 
Bu öyküden sonra şöyle çevrenize bir bakın bakalım, çevrenizde 'fil avcısı' göre bilecek misiniz?

Diğer yazılarım 
33 milisaniyede karar veriyoruz.
Kullan yada Kaybet

Hiç yorum yok: