2 Ağustos 2015 Pazar

ATATÜRK GÜNDE 5 KİTAP, JOHN F. KENNDY YİRMİ DAKİKADA 4 GAZETE OKUYABİLİRDİ.


ATATÜRK GÜNDE 5 KİTAP, JOHN F. KENNDY YİRMİ DAKİKADA 4 GAZETE OKUYABİLİRDİ.

Atatürk, okuduğu kitaplarda önemli gördüğü konuların altını çizerek (d) dikkat ve önemli (ö) diyerek notlar düşmüş. Resmi kayıtlara göre, Ata'nın okuduğu kitap sayısı 3 bin 997. Okuyup kayda geçmeyen çok sayıda eserin olduğu biliniyor. Atatürk, kitap okumada bize en güzel örnek."


Atatürk 57 yaşında hayata gözlerini yummuştur. 10 yaşından itibaren kitap okuduğunu varsayarak günde 5 kitap okumuş olması gerekir.

BAŞKAN JOHN F. KENNDY, YİRMİ DAKİKADA DÖRT GAZETE OKUYABİLİRDİ.

İMAM GAZALİ HER GÜN 18 SAYFA YAZARDI. ömrü böyle geçti.

İmâm-ı Gazâlî hazretleri, ömrü boyunca gece gündüz devamlı yazmış büyük bir İslâm âlimidir. O kadar çok kitap yazdı ki, ömrüne bölününce, bir güne on sekiz sayfa düşmektedir. Eserlerinin sayısının 1000’e ulaştığı, Mevdûât-ul-Ulûm kitabında bildirilmektedir. Bunlardan 400’ünün isimleri Şeyh Ebû İshak Şîrâzî’nin Hazâin kitabında yazılıdır. Yazmak için o kadarda okumak gerekir. 

rivayete göre "çok hızlı okumamak" için tek gözünü kapatırdı.

Şafiî mezhebini kuran îmamı Şafiî'dir. Adı (Mehmet bin îdris) künyeleri (Abdullah) tır. Gazze şehrinde 767 Milâdi yılında dünyaya gelmiştir, Kureyş kabilesine mensuptur,, îki yaşında iken Mekke'ye getirildi. Bir müddet sonra Medine şehrine gelerek (imam Malikin terbiyesine tevdi olundu. Yedi yaşında iken Kur'anı Kerimi hıfzederek hafız oldu. Devrinin ilimleri kendisine öğretildi. Edebiyata merak ederek şiirler yazmağa başladı. Rivayete göre çok hızlı okumamak için tek gözünü kapatırdı. 

Hızlı okuma eğitimi ile sınav başarınızı arttrıdığınız gibi okumak istediğiniz ama ertelediğiniz bir çok kitabı okuma imkanına kavuşursunuz. 

HIZLI OKUMA KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. 

BİLGİ İÇİN: 0212 614 46 45

6.7.8. SINIF VE LİSELER İÇİN HAFIZA KAPMI EĞİTİMİ 




Hiç yorum yok: