2 Ekim 2014 Perşembe

SELFİE KOÇLUK

ALLAH'A ÇOK ŞÜKÜR BAYRAM AREFESİNDE KİTABIMIZ ÇIKTI. BÜTÜN KİTAPÇILARDAN TEMİN EDİLEBİLİR. DESTEK VE PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER VE SAYGILAR. ŞÜKÜR VE DUA İLE.

SELFİE KOÇLUK; 
Gürültü patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma. Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış. Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun. Bağışla ve unut. Ama kimseye teslim olma, içten ol. Telaşsız, kısa, açık ve seçik konuş. Başkalarına da kulak ver; aptal ve cahil olduklarında bile dinle onları; çünkü dünyada herkesin bir öyküsü vardır. Yalnız planların değil başarılarının da tadını çıkar. İşin ne kadar küçük olursa olsun onunla ilgilen, hayattaki dayanağın odur. Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. İnsanları yargılarsan onları sevmeye zaman kalmaz.
Dünya senin kendini düzeltebildiğin kadar düzgündür.

Gözlerini aç ve aynadaki kendine iyi bak; gördüğün her neyse işte o sensin…
Hiç kimse senin problemlerini senden daha iyi bilemez. Bu problemlerin çözümü de sana bağlı, eğer biz kendimiz sorunlarımızı bilir ve güçlenmek için aldığımız kararlarımızı kendimiz uygulayabilirsek, o zaman daha büyük bir güce sahip olarak bilinçli bir şekilde sorunların üstüne gidebilir, ileride oluşabilecek benzer sorunlarla baş edebileceğimize daha çok inanırız.
Selfie Koçluk kendinize yardımcı olmanız ve olabildiğince mutlu ve sağlıklı bir kişilik oluşturmanız için size gereken cesareti verecektir.
ÖNSÖZ
Bir kişi kendini gözlemleyebilirse geçmişteki her şeyi düzeltebilir. Selfie yaşantına tam karşıdan bakmaktır. Ya da büyük bir sahnede kendini ışıkların altında seyretmektir. Bütün cesareti ve çıplaklığı ile...
Selfie koçluk yaparken ön koşul, yargıdan uzak, etik ve tarafsız olarak kalabilmektir. Selfie yapmak bir iyileşmedir. Kendi başına ve tüm gerçeklerle yüzleşerek...
İçindeki BEN’i harekete geçireceksin, İçindeki BEN, hayatının en başından beri oluşan düşünce kalabalığının ve olumsuz duyguların ölümünü, yeni BEN’in doğumunu sağlayacaktır.
Selfie yapmak insanın koşu bandına kendisinin neleri bağladığını görmesini sağlar. Ön yargılar, olumsuz düşünceler, eleştirilme korkusu, kaygılar…
Selfie bir farkındalık yaşayarak, koşu bandının dışındaki hayatın varlığını fark ederek bir uyanışın başlangıcı olacaktır.
Kendimizi görmezsek, görmekten sakınırsak, sıkıntılar halkası büyür, vahimleşir ve içinden çıkılmaz bir hal alır. Aslında her şey bizde gizli, yolu açacak, dikenleri temizleyecek, yolumuza devam edecek olan yine biziz.
Ben öyle yaptım. Kendi kendimin fotoğrafını çektim. Sadece kendimle yüzleşmek için. Bildiğim, söylediğim her şeyi unuttum. Yargısız, etik kurallar içinde bir yüzleşme oldu. Çözümler bilinmezlik çemberlerini azalttı.
Prangalara bağlı yaşamdan kurtulmak, kendi resmini görmekle başlar. En yakından tüm yüz hatların gözükecek şekilde çekilmiş, rötuş yapılmamış, üzerinde oynanmamış, maskelenmemiş fotoğrafına bakarak başarabilirsin.
Saygılarımla
Çetin DENİZ (2013)