7 Mayıs 2014 Çarşamba

BAŞARILI YÖNETİCİ OLMAK İÇİN

Genelde  bir işi yaptırmak, yapmaktan daha zordur. Kişileri idare etmek,  onları yönlendirmek;  liderlik yeteneği gerektiren ve insiyatif alabilen sorumluluk sahibi olan insanların işidir. Biz buna yöneticilik diyoruz. Peki başarılı üst düzey yöneticilerin ortak özellikleri nelerdir?


Üst düzey yöneticiliğin reçetesinin kararlılık, kendine güven,esneklik ve tevazu birleşimi olduğuna inanıyorum.

1. Kararlılık: İyi yöneticiler nereye gitmek istediklerini bilirler. Analiz ya da önsezi ile kararlarını uygularken amaçlarını etkin bir şekilde açıklar ve etraflarındaki herkesi ortak bir görüş etrafında toplarlar. Giderek daha talepkar hale gelen ve sürekli değişen iş dünyasında kararsızlığın bedeli göze alınamayacak kadar yüksektir.
2. Kendine güven: Başarılı yöneticiler planlarına bağlı kalacak ve karşılarına çıkması kaçınılmaz olan engellerden gözleri korkmayacak kadar kendilerine güvenir. İnsanlar özellikle de zor zamanlarda kazananları takip etmek ister.
3. Esneklik: İyi liderler değişen durumlara göre esneklik gösterebilir. Dwight Eisenhower 'planların işe yaramaz olduğunu ancak plan yapmanın olmazsa olmaz olduğunu söylemişti. Detaylı planlama arzu edilse de akıllı yöneticiler planlarının değişen durumlara göre ayarlanması gerektiğini bilir.
4. Tevazu: En önemlisi yetenekli yöneticiler alçakgönüllüdür; alternatifler görüşleri dinlemek gerektiğini ve diğer insanların yargılarına da güvenmek gerektiğini bilirler.
Yazar: DHX Media CEO'su Michael Donovan
Kaynak: http://www.wsj.com.tr


Hiç yorum yok: